Logis hotel ‘Het Wapen van Elst’

door Kim Linse
De paardenmarkt van Elst

Het is midden-juni 2021. Eindelijk is de horeca open en is het mooi weer. Wanneer ik Elst-centrum in rijd zie ik direct het volle terras van Logis hotel Het Wapen van Elst. Ik ben afgeleid van het autorijden en waan me aan een koffie onder de luifel. Maar eerst de auto parkeren. Dat kan op de eigen parkeerplaats achter het hotel.

Verblijven in Het Wapen van Elst

Achterin het restaurant is een ruime incheckbalie waar ik snel in kan checken. Er zijn nogal wat gangen hier achterin het hotel  dus gelukkig wijst de receptioniste mij op de achteruitgang en trap naar de kamer.

Mijn kamer is nummer 110. Het is een ruime kamer, veel moderner ingericht dan ik had verwacht. Een klein bureau met relaxte Zuiver-stoel. De hotelkamer is voorzien van koffie/thee faciliteiten en een kluis en een koelkast op de kamer. Er is ook airco aanwezig en dat is op deze warme dag, 28graden Celsius, prettig. De badkamer is groot, wit en met een bad zelfs.

Ik installeer mijn spulletjes en ga gauw naar beneden: het terras op. Vlotte jonge bediening en heerlijke Peeze koffie. Ik kan er weer tegen aan. Ik ga er op uit.

Te zien

Op nog geen 100 meter lopen van Het Wapen van Elst is de grote Kerk te vinden. Deze kerk is in 1944 na de slag om Arnhem volledig uitgebrand. Tussen 1947 en 1953 is zij opnieuw gebouwd en dat verklaart de goede staat waarin zij is.

Het bijzondere aan de kerk is dat onder de kerkvloer overblijfselen van een Gallo-Romeinse tempel uit ongeveer 50 jaar na Christus zijn gevonden. De vorm van de trappartij van de tempel zijn aan de zuidzijde van de kerk zichtbaar gemaakt. Bovendien zijn onder de kerkvloer ook de resten van een zaalkerk en een crypte uit de 8ste eeuw te bezichtigen.

Het kerkmuseum is alleen te bezoeken in combinatie met een rondleiding door de kerk, de kosten zijn € 5,00 en de rondleiding duurt een uur.

Voor de kerk een prachtig beeld van Marcus Ravenswaaij; Paardenhandel. Deze refereert natuurlijk naar de beroemde najaarspaardenmarkt in Elst. Het oudste, namelijk sinds 1270, en grootste (40.000 bezoekers) historische evenement van de Betuwe.

Te doen

Koop je fruit in een boerderijwinkel en neem een kijkje op het land. Ik reed naar boerderijwinkel de Fruitben. Ze hebben er een leuke drive-through gebouwd met een zelfbediening. Je pinpas voor de automaat, of je geld in een geldlaatje en je kunt er kopen wat je wilt, wanneer je wilt.

Heb je tijd en vind je het leuk? Dan kun je even kijken waar al dat lekkers groeit. Appelbomen, perenbomen, aspergevelden je vindt het er allemaal. Ook is er een speelplek voor de kinderen.
Het winkeltje is ingericht als een oud kruidenierswinkeltje, met overal potjes met ingrediënten op stickertjes. Ook vind je er veel streekproducten van  collega boerenbedrijven. Ik koop er appels en peren. En daarmee wandel ik het Park Lingezegen in.

Te beleven

Breng een bezoek aan park Lingezegen! In 2019 is het park opgeleverd. En dat het jong is zie je vooral aan de begroeiing en de nieuwstaat van de diverse wegen en bruggen door het park.
Onderdeel van het park zijn de Rijkerswoerdse plassen, waar je geweldig kunt recreëren. Maar het park wordt overduidelijk gedomineerd door fietsers en wandelaars. Genietend van het mooie landschap de Betuwe en dan bedoel ik specifiek de voedselbossen, het aangelegde moeras en de vogeluitkijkpunten die Park Lingezegen rijk is.

Mijn aandacht wordt getrokken door de kunst in het park zoals de moerashoeders maar vooral de tijdelijke expositie Colorfield 2021. Het Colorfield project is een verzamelnaam voor grote Land-Art projecten. De bedoeling is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot een eenheid.

Tussen 15 april en 1 oktober worden dagelijks door maximaal 8 schilders één doek op één dag geschilderd. De enige beperking is dat er met kleur moet worden gewerkt.

Terug naar het Wapen van Elst (***) ,Een glas water en een droge witte wijn op het terras deze keer. Ik zit lekker aan de dorpsstraat en dus genoeg te zien. Ik bestel er de Tom Ka Kai soep. Niet echt een streekgerecht, wel een van mijn favorieten. En als hoofdgerecht op aanraden van de jongen in de bediening de gegrilde kipfilet met roomkaas. En die was echt smaakvol. Precies wat je wilt op een warme dag!

En al zijn het maar twee dagen in Elst, het voelt echt even als vakantie. Heerlijk hier in het Wapen van Elst!

Meer lezen over de Logis-hotels in Nederland? Klik hier Of wil je net als mij een paar nachten in Logis Hotel Het Wapen van Elst verblijven? Reserveer dan hier je kamer.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer