Alleen op reis – is dat niet lullig voor mijn partner?

door Kim Linse

Zeven redenen waarom je gewoon alleen op reis moet gaan!

Nederland telt zo’n 28.000 soloreizigers met een partner, aldus het CBS. Tijd dus om de zeven redenen waarom jij gewoon lekker op vakantie moet gaan, zonder je schuldig te voelen naar je partner op een rij te zetten.

1) Partner blij, jij blij. Een leuke partner gunt jou het allerbeste. Wil jij erop uit maar jouw partner kan of wil niet? Dan blijft hij of zij maar thuis. Nu houd jij op met zeuren en je boekt iets leuks voor jezelf.
Jij wordt vrolijk met iets leuks in het vooruitzicht, en daar profiteert je partner ook van.

2)Ontdek nieuwe dingen op reis! En kom terug met spannende verhalen voor aan de keukentafel. Als je een tijdje gescheiden van elkaar doorbrengt heb je weer een heleboel te vertellen. Dat je nieuwe culturen hebt leren kennen. Hoe je een nieuwe stad hebt ontdekt. Hoe oud die mooie bezienswaardigheid was. Welke leuke winkeltjes er waren. Hoe je er heerlijk hebt gegeten en dat nu thuis ook gaat koken. Wat een mooie souvenirs er te vinden waren, en dat je er één hebt meegenomen.

3)Alleen op reis. Betekent even helemaal opladen. Even iets heel anders, je zinnen verzetten. Een vakantie is uitrusten, uitslapen. Je komt energiek weer thuis. Eindelijk energie genoeg om die lang uitgestelde muur te sauzen, of de fietsband van je dochter te plakken. Bij oma op bezoek te gaan, of samen een lange boswandeling te maken.

4)Zijn er meer alleengaanden? Ja, gelukkig steeds meer. Het taboe van alleen reizen, en dan vooral voor vrouwen, verdwijnt. Misschien leer je wel een maatje kennen. Iemand waarmee je meer op reis kunt gaan. Of met wie je een andere hobby kunt delen, die je niet gemeen hebt met je eigen partner.

5)Doordat je niet samen op vakantie gaat hoef je ook een heleboel niet te regelen. Geen buurvrouw voor de post. Niet op zoek naar een oppas voor de kinderen. Geen verhuizing voor de cavia. Niemand die de planten water hoeft te geven, want je partner blijft thuis.

6)Hoeveel je ook van elkaar houdt, iedereen heeft me-time nodig! Je zult nooit helemaal op één lijn liggen met je partner. Deze reis ga je geen compromissen sluiten. Je eigen pad kiezen. Alleen maar rekening houden met je eigen wensen. Opstaan wanneer jij wilt. Lunchen als jij er zin in hebt. Dat moet toch ook wel heerlijk zijn?

7)En dan kom je terug van een geweldige vakantie en kan je weer lekker in je eigen bed slapen. Met je eigen partner. En wat hebben jullie elkaar gemist. Een romantisch weerzien is het gevolg!

Ik zie veel voordelen. Win-win. Dus zoek een leuk reisje uit, overleg even of de datum schikt, en boeken maar.
Ben je op zoek naar leuke ideeën? Kijk op mijn blog. Barcelona is echt een leuke citytrip om alleen te doen. En voor een weekje ontspannen is Samos een leuke bestemming.

Of ga met mij mee op singlereis! Houd hier de mogelijkheden in de gaten.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer