Logis boetiekhotel Bonaparte

door Kim Linse

‘Is dat Tony?’ vraagt een oudere dame die voor ons aan de incheckbalie staat. De receptionist kijkt naar buiten en ziet Tony de tuin betreden met drie kartonnen dozen. Deze man is duidelijk in zijn nopjes met de nieuwe groene windlichten voor op de dinertafels. ‘Jazeker’, antwoordt Jeroen de maître en sommelier van het hotel, die even de incheck op zich neemt. Achter hem verschijnt Harm, de wederhelft van Tony, die de gasten enthousiast binnenhaalt. De herkenning wordt door dit robijnen echtpaar zichtbaar gewaardeerd.

Boetiek

We zijn in Logis Boetiekhotel Bonaparte.(****) En boetiek is het!
Boetiekhotel is een populaire term voor een kleinschalig hotel dat een luxueuze, persoonlijk en intieme sfeer heeft. De 30 royale kamers, het luxueuze restaurant Le Défi, het verwarmde zwembad met sauna en een parktuin van gigantische omvang zijn allemaal sfeervol aangekleed door Tony. Decoreren is zijn passie. En hij is er goed in.

Deco-Tony

Op deze zomerdag steekt hij nog wat siervlinders in de haag, herschikt en verfraait hij de schouw en is druk met nog meer pareltjes die hij bij de Intratuin heeft gescoord. Het is een doorgaand proces. Ieder seizoen kent zijn eigen opsmuk. En in november gaat hij los.
Dan begint namelijk de kerstaankleding. 15 nachten lang decoreert Tony alle ruimten van het monumentale pand uit 1870. Uitsluitend zijn nichtje mag helpen. Hij gaat juist ’s nachts te werk zodat gasten en personeel hem niet ophouden en met ‘goede’ ideeën uit zijn decoratie-trance kunnen halen.
De gasten weten zijn talent enorm te waarderen. Wil je een kamer boeken in de periode van 15 november tot 8 januari dan moet je een jaar vooruit reserveren!

Te zien

Geniet van de prachtige omgeving van de Lochemse berg. Vanaf Logis hotel Bonaparte loop je zo het Geldersche Landschap in, waar zowel de Lochemse berg als de Kale berg zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het ijs duwde het land in elkaar en zo ontstond een heuvelachtig landschap. De Lochemse berg is 35 meter hoog. Bovenaan staat een uitkijktoren uit 1893 maar deze is niet meer in gebruik. Tussen de twee bergen ligt een kuil en daarover gaat een spannend verhaal: er zouden witte wieven zweven, in dit geval goede geesten. Er zijn verschillende fiets- en wandelpaden door het gebied, kijk hier. Ook heeft Bonaparte in samenwerking met route.nl een aantal prachtige routes voor je klaar liggen.

Te doen

Het restaurant van Bonaparte draagt een eigen naam; le défi, dat Frans is voor de uitdaging. Wanneer je de reviews over het restaurant leest krijg je ten eerste: trek in al dat heerlijk omschreven eten en ten tweede: heb je daar een enorme verwachting van. Een echte uitdaging voor de Chef dus om ook ons met een mooie maaltijd te verwennen. We stellen een vier gangen menu samen van de kaart waarbij Sommelier Jeroen de wijnen kiest. We kiezen voor kriel en beenham, lokale lekkernijen. En daarna voor tabouleh salade, een Libanese combinatie van bulgur, peterselie en munt. Ik ken dit niet, maar wat een fantastische combinatie! Als hoofdgerecht genieten we van snoekbaarsfilet, een klassieker. En after dinner koffie met huisgemaakte zoetigheden.
Het heeft onze verwachting overtroffen.

Te beleven


Het boetiekje van tante Pos! Rugzakjes, babyslofjes, tweede hands kleding, klokjes, spelletjes, beeldjes, nieuwe kleurrijke dames kleding, notitieblokjes, lampjes, speelgoed. De leukste cadeauwinkel die ik ooit heb gezien! Wedden dat jij ineens bedenkt dat je nog een kleinigheidje voor iemand moest aanschaffen?

Klik hier als je meer wilt lezen over andere hotels van Logis Holland.You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer