Luxe in Limburg, hotel Maashof in Venlo

door Kim Linse

Ik draai de A73 af bij Venlo en bereik binnen een minuut de aangegeven parkeerplaats van Hotel Venlo(****) . Het parkeerterrein is vol. Ik vind een plekje om de hoek en volg een gezelschap van 8 volwassenen en 2 kinderen in de richting van het restaurant Maashof. De twee kleintjes nemen een sprintje en rennen de tuin van het hotel in. Ik neem de hoofdingang en sta voor de moderne receptie. Hotel Maashof in Venlo kan omschreven worden als een luxe hotel in Limburg. Nooit eerder was ik in Venlo. Dit ziet er uit als een echte aanrader!

Forellen

Eerst wil ik lunchen. Dat kan. Ik mag een plekje zoeken op het terras. Het terras bestaat uit meerdere ‘eilanden’. Ik vind een leuk tafeltje aan de heg van de tuin. De tuin die prachtig aangelegd is en vier forellenvijvers heeft. Dat is bijzonder! Ik heb veel hotels gezien, maar nog nooit met dit ‘live-entertainment’. Voor mij zitten twee heren die net een zalm forel gevangen hebben!

Een jonge dame verschijnt aan mijn tafel en ik doe mijn lunch bestelling; ik kies de salade gerookte forel met mieriksworteldressing. Daar heb ik zomaar trek in gekregen…
Bij de salade serveert de Maashof heerlijk boerenbrood. Koffie erbij. Dit is genieten.

Familie uitje

Om mij heen een aantal gezelschappen, gezinnen met opa’s en oma’s. Zullen zij allemaal een hengeltje uitgooien?
Nee. Zij zijn hier voor de vele outdoor activiteiten. E-chopper rijden, gps puzzeltochten, E-(kick) bike rijden, solex toeren, segway rijden of handboogschieten; het kan hier allemaal. Stuk voor stuk activiteiten die je met (bijna) alle leeftijden kunt doen. Het is een gezellige familiaire boel hier op het terras.

En dat is ook precies hoe het hier begonnen is. De familie Beurskens kocht de grond in 1998. Zoonlief was enthousiast visser en legden de eerste forellenvijver aan. En de vissers die kwamen die wilden ook iets drinken en dus bouwden ze een klein café. Maar in de avond houden vissers van barbecueën, dus er kwam een restaurant.  En tenslotte kwamen er ook nog hotelkamers bij om er een heel weekend van te maken.

Zakelijke markt

Zo druk als het is met families in de weekenden, zo anders moet het hier zijn op doordeweekse dagen. De 85 kamers zijn van maandag tot en met vrijdag met name in gebruik door zakelijke gasten. Hotel Maashof heeft 6 zalen en veel zakelijke arrangementen. Dan komen de outdooractiviteiten weer van pas als vergaderbreak.

De hotelkamers zijn zakelijk. Strak en net. Onopvallende kleuren. Modern. Met goede bedden en een ruim bureau om aan te werken. De kamers aan de voorkant hebben een fantastisch uitzicht over de forellenvijvers.

Het is onwaarschijnlijk dat je zo dicht bij de snelweg,  in een groene oase van rust belandt. En waar de één geniet van een hengeltje uitgooien, een ander gezin op een e-chopper springt, geniet ik op het terras van die heerlijke salade van forel.

Meer lezen over de diverse hotels die ik bezoek? Kijk ook bij de Logis hotels NL

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer