Kerst in Lunia

door Kim Linse

Het is eind juni dat de kerstarrangementen in mijn Lunia-agenda staan. Tijdens de kunstmaand ‘Open Stal’, doorgaans half juli tot half augustus, wil ik de Kerst in Lunia flyer op de balie, in de folderbak, naast de kassa en op de showtafel van de kunstruimte hebben liggen. De 10.000 ‘Open Stal’ passanten zijn geïnteresseerd in ons aanbod.

Kerst in Lunia: arrangementen

Bij het samenstellen van het arrangement vraag ik me ieder jaar weer af: zal ik iets aanpassen? of het arrangement aanbieden als vorig jaar? Als het zo’n succes is moet je dan iets wijzigen?
In het kort is het op de 24ste ontvangst met gezamenlijke toost, Hollandse pot en eventueel kerkdienst. 25ste kerstwandeling en 5 gangen diner. 26ste  laat ontbijt, diverse mogelijke uitstapjes in de omgeving en 3 gangen verrassingsmenu. En daarbij nog de mogelijkheid om een kerstfilm in de bioscoop te kijken of een uurtje welnessgebruik, allemaal inclusief.
Toch probeer ik er steeds iets aan toe te voegen, om de vaste gasten van hotel Lunia te verrassen. Het was al eens de puzzel van Dr Denker, een high tea of plaatjes draaien bij het kampvuur.
In 2019 koos ik voor een lichtjeswandeling.

Het programma op kerstavond

De ‘kerstgasten’ worden hartelijk welkom geheten op de 24ste om 16.00uur. Ze proosten met ons op het (zakelijk) succesvolle 2019 en op een mooi 2020 voor iedereen!
Hierna begint de lichtjestour, hier doen 7 huishoudens uit het dorp aan mee. Linda en Clemens hebben van hun garage een prachtige kerststal gemaakt. Na een kunstwerk van Klare Kijk, door naar het Molenbosch en hier worden de gasten verrast door een optreden met de gitaar van Hilleke. Via Westerhof, de herbergier, naar de Singel en tenslotte draagt Frans een gedicht voor van Lamkje Hof de Boer op het Pastoorslaantje. De route eindigt na de kerk en klein Vredenwoud weer bij Lunia.

Hollandse stamppot en gluhwein

We serveren ouderwetse Hollandse stamppot, en een ijsje toe. Een grote groep gasten loopt naar de kerk en na afloop drinken we samen gluhwein en warme chocolademelk.

Eerste kerstdag in hotel Lunia

Eerste kerstdag begint voor Marcel en ondergetekende alweer vroeg. 6.00uur staan we klaar om het ontbijtbuffet boven op te bouwen. Aansluitend ga ik met de gasten mee wandelen, Marcel zorgt voor de catering halverwege de route. Wat ik dit jaar zo leuk en opvallend vind is dat we twee single dames in ons gezelschap hebben. Ik vind dat stoer. Alleen een kerstarrangement boeken. Wij spelen daar graag op in en proberen een verbinding te maken met de andere gasten. Al snel worden ze opgenomen in de wandelgroep die veelal uit vaste gasten bestaat. Na een uur wandelen mag ik Karst’s Kerstgedicht voordragen. Karst vertelt in het Kamphuus ook nog een mooi kerstverhaal uit zijn boek Huizen en Huisjes (bij Lunia te koop) onderwijl de gasten genieten van de door Marcel verzorgde lunch met soep, broodjes, oliebollen en kerstbrood.

Het kerstdiner

De namiddag wordt gebruikt om te borrelen. Gezellig in de serre, tot iedereen om 18.30 uur naar de kamer verdwijnt en terug komt in mooie feestkleding. Ik geniet er altijd enorm van als alle tafels zo prachtig zijn gedekt, de gasten mooi aangekleed en wij dan die schilderijtjes uit de keuken mogen presenteren.
Met al die drukte wordt het wel een latertje. Want we zullen bij de naborrel nog veel bespreken…

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag is familiebrunchdag. Door van der Valk populair geworden (1200 kerstbrunchers in 2019!). En wij liften lekker mee op dit succes.

De kerstgedachte

In de avond geniet ik van de kerstgedachte: een van de dames die alleen het kerstarrangement had geboekt schuift aan bij 2 ‘nieuwe’ vriendinnen.
Deze avond serveren we een driegangen verrassingsmenu. We zitten nog lekker loom na in de serre. Een enkeling met een boek, een ander met een spelletje.

Heb jij een idee voor een toekomstig Lunia kerst-arrangement? Laat het me voor juni weten en stuur een mail naar info@lunia.nl!


You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer