Kim Linse. Hotelier en moeder van twee

door Kim Linse
2 reacties

Wat leuk dat je mijn blogs komt lezen!
Ik ben Kim Linse. Hotelier en moeder van twee.
Met één grote passie: reizen!
Op deze site kun je lezen over onze vakantie – reizen , de reis van mijn dochters naar volwassenheid en over Hotel Restaurant Lunia en hoe zij een thuis is voor vele reizigers.
Wat hebben we allemaal indereiskoffer?
Verhalen, tips en foto’s.
Meer over mij…

Ik ben op 30 oktober 1975 geboren in Den Haag. Mijn grote broer Rodger deed dat 6 jaar eerder. Op het moment dat ik dit blog start ben ik 43.

Mijn moeder, Barthy geboren in Groningen (14/8/1946) had 2 broers, Heiko Possel (29/4/44) en Jacques Possel (14/12/50 ). Toen zij net als kleuterjuf aan het werk was ontmoette zij op vakantie in Mallorca mijn vader, John. Hij zei letterlijk: ‘met jou ga ik trouwen’. En na dit romantische aanzoek trouwden ze op 8/4/1969. Mijn vader ging na een mislukte Hts-opleiding aan het werk bij het Vaderland, als sportverslaggever, en later via Voetbal International als hoofdredacteur van Sport International.

Mijn zorgeloze jeugd bracht ik door in Moerwijk, Den Haag. Zowel mijn broer als ik deden Montessori-onderwijs, en besloten na het Vwo tot een, nu zo populair, tussenjaar. Uit deze HML-tijd zijn: Jessica, Twyla, Danielle, Daphne, Chantal en Saskia. Nog altijd zeer dierbare vriendinnen.
Mijn broer ging nooit meer de schoolbanken in en werd eerst sportjournalist, later zeer succesvol voetbalmakelaar. Hij trouwde met Meritxell uit Spanje en samen kregen zij Aleix, mijn ‘tantezegger’. Aleix woont in Davos en is succesvol skiër. Op de bruiloft van Rodger (het hield geen stand) leerde ik lievelingsnicht Randi kennen. Een van mijn Best Friends tegenwoordig.

Mijn sport, handbal, daar begon ik mee op mijn 5de. Samen met Susanne. Op handbalvereniging Hellas ontstonden bijzondere vriendschappen met Herrie en Sas, Kaartje, Esther, Clare, Adnil en 2x Kim. Ik ging een jaar semiprofessioneel handballen in Spanje op mijn 18de, waar ik mijn lieve vriendin Suzana uit Joegoslavië ontmoette. Ik nam haar mee naar Den Haag en tot de dag van vandaag woont ze daar.
Na dat jaartje ballen in Murcia (1994) deed ik een toeristisch management opleiding HBO in 2 jaar. Toen overleed m’n moeder. Ik was 21. Wat een onmogelijk verdriet.

Ik besloot daarop te gaan reizen. Alles bij elkaar ben ik nog bijna 3 jaar weggeweest: o.a. Australië, Aruba en Lanzarote. Daarna nam ik samen met Henk Tramper de ‘Kleine Eik” over, een echt dart-bruin-buurtcafé in Den Haag. In 2004 leerde hier, in het café, heel ordinair, Marcel kennen. Ook Ted, Wijnand en Rolf ken ik uit de ‘Eik’. En later kwamen via Marcel daar nog Jan, Jen en Mike bij. Reislustige lieve vrienden, die ook van een spelletje (kaart) houden!

Met Marcel verhuisde ik naar Friesland, waar we Hotel Restaurant Lunia overnamen. Al snel werden dochters River (15/8/2005) en Diez (2/2/2010) geboren. Samen met Noosa (de boerderijkat) en Roxy (Basset Fauve) wonen wij in Hotel Lunia, te Oldeberkoop.

Het is dus op het moment van schrijven al 15 jaar geleden dat we Lunia overnamen. Via het hotel ontstonden nog meer bijzondere vriendschappen met Saskia, Karst en Frans, Hans en Lien. Ook hebben we hier tal van leuke medewerkers ontmoet. Met menigeen hebben we hard gewerkt en een gezellig borreltje gedronken.

In Friesland ging ik handballen bij de Griffioen in Wolvega, en later tennissen met een deel van deze meiden. Hier horen Hilde D, de zussen Hofstee (3x), Rianne en Larissa bij.

Na een marketing HBO studie van 2 jaar in Leeuwarden volgde ik ook nog de opleiding Romans aan de Schrijversacademie. Die marketing studie heb ik goed kunnen inzetten bij de ontwikkeling van Lunia. De Schrijversopleiding heb ik nog niets mee gedaan. De Roman, of in ieder geval 1/3 ervan zit in mijn computer en komt nooit af. Daarop heb ik besloten deze in blogs, tesamen met andere verhaaltjes over mijn leven te posten.
Daar komt nog bij dat ik afgelopen voorjaar de opleiding tot Reisbegeleider heb gedaan bij Ivor. Een heel interessante opleiding, waarin ik ook veel heb geleerd over hoe ik mijn eigen bedrijf nog beter in de markt kan zetten. Op het moment van schrijven tel ik nog 3 weken af voor mijn eerste reisklus.
Wordt vervolgd….

You may also like

2 reacties

Hans van Dooren 20 juni 2020 - 21:28

Hallo Kim, veel te laat ontdek ik jouw site. Erg leuk. Mooi je levensverhaal zo te lezen, vooral omdat je erg goed schrijft, in mijn ogen althans. Ik hoop je nog vaak te kunnen/mogen volgen.

Reageren
Daniël Piris 23 oktober 2020 - 12:16

Hi Kim,

Er leuk om te lezen!
Mooie verhalen en prettig geschreven.

Succes met alles!

Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.