Single reizen Nederland

door Kim Linse

Yihoe! Ik mag weer singlereizen in Nederland begeleiden. Voor Estivant zal ik vier wandelreizen verzorgen. Dat zijn relatief korte reizen met veel …. wandelen. Maar ook met lekker samen eten, een stad ontdekken en tijd voor gezelligheid.

Single reizen Nederland: op naar Maastricht!

Op maandag 14 juni vertrek ik naar Maastricht. Deze single reis in Nederland heb ik vorig jaar zomer ook al begeleid. Het verblijf is in Maastricht in de nieuwe Stayokay. Lees ook mijn blog over deze reis. Ik heb mij verbaasd over de accommodatie, bij een Stayokay denk je toch aan de ouderwetse jeugdherberg? Nou deze is echt prachtig gelegen aan de Maas en je loopt zo het centrum in. De kamers zijn heel schoon en praktisch. Eenvoudig maar comfortabel. Alles is nog nieuw en met goed sanitair. Het restaurant is groot maar met gezellige hoekjes waar je fijn met een groepje samen kunt komen.

Programma Singlereis Maastricht

Het programma in Maastricht is een goede balans tussen stad en natuur in het Limburgse land. Op dag 1 lopen we met een stadsgids door het centrum en dan leren we dus ook meer van de achtergrond, de geschiedenis en cultuur van de stad. De avond sluiten we af met een gezamenlijk diner in het hostel aan de Maas. Daarbij is er voldoende gelegenheid om de groep te leren kennen.

Op dag 2 neem ik de groep zelf mee voor een prachtige wandeling van 15 kilometer door het Limburgse heuvelachtige landschap. Met onderweg tijd voor een koffiestop en verderop een lunch. We eindigen deze wandeling in Valkenburg. Hier kan iedereen zelf rondwandelen en op eigen gelegenheid met de trein weer terug naar Maastricht.

Met reisleidster Kim

Terug in Maastricht wacht ik iedereen op en dan gaan we lekker uit eten, hopelijk op het terras. Ik mag hiervoor zelf een leuk restaurant uitzoeken en voor de groep reserveren. Love my job!

Dag 3 is voor mij. Ik bedoel, eh de wijnliefhebber. We lopen vanuit Maastricht in 4 kilometer België in om daar te lunchen en een heus kasteel te bezoeken. Daarna gaan we wijnenwijnenwijnen, proeven dan vooral. De avond mag ik weer iets lekker uitzoeken en ik zag dat er dan ook een ek-voetbal wedstrijd is. Gelukkig pas om 21.00uur dus dan kunnen we met z’n allen in de stayokay kijken. Leukleukleuk.

Dag 4 is alweer de laatste dag van deze single reis in Nederland. Deze staat in het teken van de Sint-Pietersberg en de ENCI-groeve. Met aan het einde…. een heel fijn terras voor de lunch.

Tussen deze en de volgende single reizen Nederland die ik ga begeleiden, zitten slechts twee dagen en dus blijf ik dan in het zuiden. Ik heb voor mezelf nog een etappe van het Pieterpad ingepland. Die zondagmiddag komt groep 2 en dan mag ik het hele (wandel-) programma nog een keer doen!

Single reizen Nederland: op naar de Biesbosch

Tot zover mijn reis in Maastricht. En na Maastricht komt de Biesbosch. Ik moet altijd giechelen als we het hebben over de Biesbosch. Op het Haags Montesorri Lyceum waar ik mijn middelbare schooltijd heb gedaan was er altijd een bijzonder reisje waar je je voor op kon geven. Dat heette de Bluesnacht in de Biesbosch. Het was een beetje voor de alternatieve typetjes op school. Ik was niet een doorsnee puber maar dit was ook niet helemaal mijn genre. Het ging namelijk over muziek maken en verder vooral in de muzikale flow zijn. Deze amuzikale tante had daar dus eigenlijk niets te zoeken, en toch vond ik het een indrukwekkend uitstapje.

Afijn, de Biesbosch. Mijn gasten komen daar op 27 juni dus ik ga al een paar dagen eerder heen op verkenning. Ik kijk altijd enorm uit naar deze dagen van voorbereiding. Hoewel je dan echt aan moet staan, overal de mogelijke uitzonderingen, gevaren en drukte in moet schatten, vind ik het heerlijk om een nieuwe locatie te ontdekken. Gelukkig zorgt Estivant altijd voor een handig draaiboek waarmee ik me en goed kan inlezen en goed kan voorbereiden ter plekke.

Stayokay in de Biesbosch

Het verblijf is ook hier in een Stayokay.
Op dag 1 mag ik weer een wandeling verzorgen rond het Biesbosch centrum. Ter voorbereiding doe ik zelf een rondwandeling met een gids. Daarna tijd voor borrelen en eten in de Stayokay.. Dat klinkt als een heerlijke avond om elkaar te leren kennen.

Oh oh, ik zie het al. Dag 2 is voor mij. Fietsen en Kanoën. Ik kan niet goed fietsen. Maar goed we gaan over een pontje dus voldoende afleiding. Een museumeiland. Ik zal me inlezen. En dan in de avond nog een bevertocht. Bevertocht? Dat klinkt supergaaf! En met een gids. Godzijdank. Ik kan namelijk ook niet goed kanoën.

Op dag 3 mogen de gasten zelf kiezen wat ze doen. Ook dat kan in een single reis in Nederland eenvoudig. Ik ga zorgen voor vele opties en dus voldoende keuzestress voor mijn gasten. Misschien maak ik het wat eenvoudiger als ik zelf het SUP-voortouw pak. (even afhankelijk van de weersvoorspelling lieve lezers)
In de middag naar Dordrecht! Een leuke stadswandeling!

En dan dag 4. Afscheid na het ontbijt. Wellicht nog een gezamenlijke wandeling. Ik heb er nu al zin in.

Wat een gevarieerd programma kun je toch maken in Nederland. Heerlijk die single reizen in Nederland!

Wil je op reis maar mis je een eigen reismaatje? Ben je op zoek naar een klein gezelschap, houd je van wandelen, een beetje cultuur proeven, Europa, veel gezelligheid? En lijkt het je leuk dat ik je reisbegeleider ben? Ga met mij mee op reis!

Klik hier voor een reservering bij Stayokay Maastricht. Of hier voor een reservering bij Stayokay Biesbosch.

Deze reis is uit het aanbod bij Estivant (2023) maar ze hebben wel heel veel leuke andere reizen. Kijk hier. En misschien tref je mij dan wel als reisleidster!

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer