Ontstaan er vaak relaties op een singlereis?

door Kim Linse

Vaak? Zo zou ik het niet noemen.
Er ontstaan wel eens relaties op een singlereis. Ik heb sinds 2019 veertien singlereizen mogen begeleiden en heb dat één keer meegemaakt. En die relatie is ontstaan na de reis.

Petra en Jonathan

Het betreft Petra en Jonathan. Leuke, jonge, begin-dertigers. Je zag de gemeenschappelijke sportiviteit al meteen. Beiden fan van voetballen en voetbal kijken.  Hij had enorm veel humor. Zij lachte om al zijn grapjes. Zij werkte in de zorg, hij in het persoonsvervoer. Zij nam dat allemaal serieus, hij lachte alles met een grapje weg. Ook zijn verlegenheid. Want stiekem denk ik dat hij haar vanaf dag één al helemaal leuk vond, maar dat gedurende de reis mooi heeft verborgen.
Natuurlijk waren ze in elkaars gezelschap, maar niet opvallend vaak.

Drie maanden na de reis zat ik nog eens te scrollen door mijn whatsapp contacten en zag een nieuwe profielfoto bij haar. Het was van Petra, met Jonathan. Ik checkte nog even bij hem.. en ja hoor een foto van Jonathan, met Petra.
Ongeveer een jaar later heb ik Petra nog eens benaderd of ik hun verhaal en haar ervaring met mij mocht gebruiken. Dat was geen enkel probleem. Ze vertelde ook lachend dat ze nog steeds samen waren. Bovendien was ze verhuisd naar het Noorden, naar Jonathan, waar ze nu in de gevangenis van Veenhuizen aan het werk was gegaan.

Het gebeurt dus zeker wel. Maar vaak zou ik het niet noemen.

Relatie-organisatie

Inmiddels weet ik dat het ontstaan van een relatie op een singlereis ook te maken heeft met de volgende factoren; namelijk
de reisorganisatie
de leeftijdscategorie
het type reis

De reisorganisatie

Organisaties als Crusj en Estivant, waar ik regelmatig voor op pad ga, hanteren geen streng beleid wat betreft de man/vrouw verhouding. Er zijn altijd meer aanmeldingen van vrouwen op een groepsreis.
Villavibes is een organisatie van singlereizen waar veel meer aandacht is voor deze verhouding. Daar sluit de organisatie de inschrijvingen voor het ene geslacht als het uit balans dreigt te raken met het andere. Zij garanderen zelfs een verhouding van tussen 50/50% en 40/60% man/vrouw. Bovendien gaan zij voor grotere gezelschappen waardoor de kans dat je iemand tegenkomt ook groter is.
Bij Estivant verzorgde ik eens een reis met 13 vrouwen en 1 man. Ik vroeg de man of dat voor hem geen reden tot annuleren was. ‘Nee hoor, ik heb zes zussen, ik ben dat wel gewend!’

De leeftijdscategorie

De leeftijdscategorie is ook van belang voor het ontstaan van een relatie op singlereis. In de reizen van 25-40 jaar ontstaan meer relaties dan in de 50plus groepen. Dat heeft er mee te maken dat de vijftigplussers vaak voor een duurzamere relatie gaan dan de jongeren. Voor het ontstaan van een dergelijke relatie is meer tijd nodig. Dan ontstaat er misschien wel eens wat, maar krijg ik als reisleidster dat niet mee.
Veel ouderen hebben al een (lange) relatie achter de rug en voelen zich juist prettig alleen. Er is geen kinderwens meer zoals bij de jongeren, dus er is alle tijd. De ouderen zoeken meer een (vakantie-) vriend. Iemand om leuke dingen mee te doen.

Het reis-type

En tenslotte is het type reis ook van belang voor het wel/niet ontstaan van een relatie. Op een culturele rondreis waar men vooral oog en oor heeft voor het land, de mensen en de levenswijze is er minder tijd en aandacht voor het bekijken en leren kennen van een mogelijke partner dan op een strandvakantie.

Dus ga je voor een relatie op singlereis? Is je doel een mogelijke partner te leren kennen? Dan adviseer ik te kiezen voor een strandvakantie in de categorie van 25-40 jaar met Villavibes!

Lees hier meer blogs over mijn singlereizen-avontuur.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer