Waarom zou ik meegaan op singlegroepsreis?

door Kim Linse

Het mooie aan een singlegroepsreis is hetgeen je met elkaar deelt. Dat je alleen op reis wilt om met gelijkgestemden een mooie tijd door te brengen.  Daarin zijn alle deelnemers gelijk. Leuke mensen ontmoeten, een mooie tijd hebben, een ander land ontdekken.

Nieuwe reismaatjes

Misschien kies jij voor een singlegroepsreis omdat je vaste reismaatje plotseling een relatie heeft, omdat je zin hebt nieuwe mensen te ontmoeten, of omdat jouw reispartner een wereldstad wil ontdekken, waar jij liever met een groepje naar een waterval wandelt. Het kan allemaal.

Reisprogramma

Je gaat dus op pad met een groep gelijkgestemden.
Dat weet ook de reisorganisatie. En dus is er een gevarieerd programma samengesteld dat geschikt is voor de doelgroep. Een combinatie van cultuur en natuur. Culinair en bourgondisch. Actief en passief. Tijd voor inspanning en ontspanning.

Dat is ook een voordeel van een georganiseerde groepsreis. Alles is al geregeld. De reisleidster vangt jullie op, de bus staat klaar. Je kamer is gereserveerd en het programma ingevuld. Daardoor kun je in korte tijd veel meer zien en beleven. Simpelweg omdat je zelf de route niet hoeft uit te stippelen.

Bovendien is er in  een groep altijd wel iemand die mee de zee in wil. Of die met je wil shoppen. Of iemand die een wandeling wil maken naar dat ene leuke strandtentje om vervolgens daar te lunchen.

Samen tafelen

En dat is natuurlijk ook zo leuk aan een groepsreis. Je hoeft nooit alleen aan tafel te eten! Met de hele groep naar een restaurant. Met het hele gezelschap in de ontbijtzaal. Samen tafelen.

En dan, na een heerlijke dag en een goede maaltijd, is er altijd ruimte voor een nazit in het hotel. Of een dansje in de bar. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Reisbegeleiding singlegroepsreis

En daar speelt de reisleider op in. Gaat de reisleider de ene dag na het diner met een groepje terug naar het hotel om ieder zijn eigen gang te gaan, een andere dag sluit ook de reisleider de avond af in de bar. Dat is ieders vrijheid die je ervaart binnen een singlegroepsreis.

De ervaring leert ook dat juist omdat je allemaal in dezelfde levensfase zit er hele mooie gesprekken ontstaan. Dat zijn waardevolle ontmoetingen.

Enthousiast geworden?
Kies voor een betrouwbare reispartner. Één met ervaring in het toerisme. Die weet wat een hotel te bieden heeft. Die het land kent, misschien zelfs de taal spreekt.

Zoek naar recensies. Hoe hebben andere gasten een reis met deze organisatie ervaren. Kijk of in de omschrijving van de reis benoemd wordt in welk hotel verbleven wordt en kijk op de eigen site.

Misschien staan de excursies wel omschreven en kun je je vast inlezen of het iets voor jou is.

Als je weet wie je reisleider is kun je op de sociale media kanalen wellicht wat foto’s zien van voorgaande reizen.

Elkaar vooraf ontmoeten

Heb je al zin, maar vind je het toch nog een beetje spannend? Misschien is er een mogelijkheid om vooraf je reisgenoten al (digitaal) te ontmoeten. Bij Indereiskoffer organiseren we altijd een preünie. We ontmoeten elkaar tijdens een gezellige dag en leren elkaar alvast beter kennen.
Onthoud dat als je eenmaal op het vliegveld staat, zal je zien dat je niet de enige bent met gezonde spanning.

Zelfs de reisleidster kwispelt van opwinding om de groep te ontmoeten.

Wil jij op de hoogte gehouden worden, wanneer er weer een leuke singlegroepsreis te reserveren is? Vul dan het onderstaande formulier in.

Of lees hier blogs meer over singlereizen

Je aanvraag is niet gelukt. Probeer het nogmaals.
Dankjewel voor je aanvraag!

Op reis met Indereiskoffer

You may also like

1 reacties

Sasha Aveling 11 februari 2022 - 00:03

Zou graag meer over weten

Reageren

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer