Tossa de Mar, Spanje

door Kim Linse
Tossa de Mar, Spanje

Terrassencamping Cala Llevadó *** (te boeken via o.a. Vacanceselect) bevindt zich 3 kilometer vanaf het centrum van Tossa de Mar. Middels een echte bergweg, met veel pittige bochten en behoorlijke hoogteverschillen kom je aan bij de receptie. Wanneer je gebruik moet maken van het toilet, zou ik dat bij aankomst gelijk doen. De camping heeft weinig toiletgebouwen, en de enorme hoogteverschillen zorgen ervoor dat je het lang leert op te houden.

Vanaf de receptie daal je 105 traptreden om bij het Estivant-terras aan te komen. Het is een eenvoudig, degelijk terras dat met vrolijke vlaggetjes is aangekleed. Bovendien staat er een receptietent en vind je er altijd iemand van de Estivant-begeleiding om je eventuele vragen te beantwoorden.

Faciliteiten op de camping

De camping beschikt ook over een zwembad. Het is niet groot, wanneer je je bedenkt dat er bij elkaar meer dan 500 verblijfplaatsen op de camping zijn.  Het aangelegen restaurant is niet 4sterrencamping-waardig. Het is meer een veredelde kantine. De supermarkt van de camping is wel ruim en de medewerkers ontzettend vriendelijk. Mijn blauwe Estivant T-shirt opende deuren maar de hartelijkheid was oprecht.

Een fantastisch uitzicht

Je bent hier op de camping direct onder de indruk van het uitzicht. Geen ontkomen aan.  Vanaf bijna alle hoeken van de camping kun je uitkijken op de prachtige baaitjes die er onder je liggen: Cala Llevado, Cala de’n Calos en Cala Figuera. Aan de camping ligt ook een nudistenstrand. Vanaf het strand worden diverse watersporten verzorgd. Maar neem waterschoenen mee! Het is een korreligzandstrand aldus de anwb-site maar dermate korrelig dat mijn poezige voetjes in waterschoentjes gestoken moeten worden. Wees voorzichtig met de rotsen in de zee, maar de watertemperatuur in September is heerlijk en de golfslag nodigt uit tot kinderlijk vermaak!

Wandelpad: Cami de Ronda de Es Codolar a Es Cards

Naast de receptie start een wandelpad. Deze nodigt uit tot een pittige klifwandeling naar Tossa. Wandelpad: Cami de Ronda de Es Codolar a Es Cards. Bij de camping kun je het wandelpad oppakken. Je loopt over prima paden, met stevige beklimmingen langs kurkbomenvelden en dan ineens is daar een uitkijkpunt. En vanaf het eerste uitkijkpunt blijf je op goede paden langs de steile kust lopen. Er komen nog 2 uitkijkpunten. Bij het laatste zie je Tossa schuin onder je liggen. Met het maken van foto’s en een slokje water onderweg ben je 2 uur op pad.

Tossa de Mar haar trots

In 1187 is de burcht van Tossa gebouwd door de Romeinen. Tussen de 12de en de 14de eeuw is de muur om de oude stad gebouwd. Een aantal torens zijn nog steeds in tact. In het kasteel is een museum met een collectie van schilders uit de omgeving. De binnenkant van het kasteel en haar spannende ruimten maakten op mij meer indruk dan de schilderijen die er hingen. De oude stad, Villa Vella stamt uit de 13de eeuw. Tussen de muren van de stad zijn winkeltjes en restaurantjes gevestigd. Het doet sprookjesachtig aan. Je kunt met een toeristisch treintje naar boven op de berg waar de burcht ligt, maar het is ook zeker een mooie wandeling. Bovenaan bevindt zich ook de vuurtoren.

In de hoofdrol

Naast het kasteel staat het beeld ter herinnering aan Ava Gardner, de Hollywood ster, destijds getrouwd met Frank Sinatra. Zij speelde in Tossa in 1951 de hoofdrol in de film Pandora en the flying Dutchmen. Nadat de film uitgekomen was werd Tossa een toeristische trekpleister. Tossa wordt van mei tot september wel geplaagd door haar massatoerisme, hoewel het minder is dan het nabijgelegen Lloret de Mar. De doelgroep in Tossa is dan ook duidelijk anders: jonge gezinnen en stellen, dus niet het uitgaanspubliek dat naar Lloret trekt.

Na een fijne wandeling of een mooie stranddag, neem je de bus (€ 1,50) eenvoudig weer terug naar de camping.

Meer blogs over Spanje lezen? Hier vind je alle blogs die ik over Spanje geschreven heb.

of kijk op de site van Estivant, die deze vakantie als singlereis in het assortiment heeft.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer