Marmaris

door Kim Linse

Ben je op zoek naar zon en zee en niet veel meer? Dan is Marmaris een perfecte bestemming.
Qua cultuur heeft het bijna niets te bieden, dus lekker weinig afleiding.

Natuurlijk zijn er meer Turkse bestemmingen die een perfecte zonvakantie bieden, maar wat Marmaris uniek maakt is wel de ruim 4 kilometer lange boulevard!

Ligging

Marmaris is gelegen aan de Lycische kust, waar de Middellandse zee overgaat in de Egeïsche zee, tegenover het Griekse Rhodos. Aanvlieghaven is Dalaman. Daarvandaan is het nog 1.5 uur rijden naar Marmaris. Deze badplaats is gelegen in een zonnige baai, omringd door bossen en het Marmaris Nationaal park.

Verblijf

Wij verbleven in het Green Nature Resort. Een betaalbare locatie ( € 1100pp all inn 10dagen meivakantie 2024) ongeveer 3 kilometer van het centrum. Een zeer schoon en goed onderhouden all-inn resort met veel Engelsen en Nederlanders.

Grote zwembaden, glijbanen, openlucht restaurant met prima buffetten en een entertainment team dat de hele dag voor vermaak zorgt. Een rustig plekje vinden om een eigen spelletje te doen is wel een uitdaging.

Wat is leuk om te doen in Marmaris?

Sowieso lekker wandelen op de boulevard. Je wordt wel veel aangesproken door verkopers maar met een beleefd: ‘No thanks’ is dat ook afgedaan. Vooral ’s morgens vroeg is het heerlijk om hier je dagelijkse stappen te maken.

Een boottochtje. Wij boekten een dagtrip op de ‘Scheveningen’, voor € 24,00 inclusief prima lunch. We maakten 3 zwemstops, onder andere bij ‘Paradise island’ waar we een zeeschildpad zagen en een ‘winkelstop’ in Turunc. Zodra je daar van de boot afstapt kom je in een winkelstraatje met ‘nep’- kleding terecht waar menig toerist zijn kledingkast mee aanvult.

Bezoek het kasteel in het oude centrum. Sultan Suleiman gaf opdracht tot het bouwen van het kasteel begin 1500.Door een verwoesting in de eerste wereldoorlog en een aardbeving in 1957 was er weinig over van het kasteel. Het is toen volledig opnieuw opgebouwd en tot 1979 bewoond door de locale bevolking. Nu is het een museum (€ 6,00) en worden er ook diverse opgravingen en gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis van Marmaris getoond.

Beleef de grote bazaar. Een enorm aanbod aan kleding en locale lekkernijen. Of je drinkt er een lekker kopje Turkse thee en geniet van alle drukte om je heen.

Watersporten op zee. Zoveel mogelijkheden. En zoveel te onderhandelen over de prijs…

Andere aanraders die wij overgeslagen hebben maar wel tot het aanbod van Marmaris horen zijn het Atlantis Waterpark en de barstreet.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer