Vijf dagen Ibiza

door Kim Linse

Start met de driedaagse rondreis in het Noorden. Klik hier voor de blog.

Blijf je vijf dagen in Ibiza dan raad ik aan de autohuur voor twee dagen te reserveren, dat is voordeliger. Vraag of je de auto in Sant Antoni kunt achterlaten.
Op de derde dag, maandag, gaan we dan het Zuidwesten ontdekken.

Het zuidwesten van Ibiza ontdekken

Rijd naar Ses Salines. Ibiza dankt haar rijke geschiedenis aan deze zoutvelden. De romeinen gebruikten het zout al om hun eten langer te kunnen bewaren. Nog altijd wordt hier zout gewonnen. Het is inmiddels een beschermd natuurgebied. Wanneer je langs de zoutmeren rijdt is het de moeite waard om even uit te stappen en de flamingo’s te spotten.

Es Vedra

Op naar het uiterste Zuidwestelijke puntje van Ibiza, naar de rots Es Vedra. Deze magische rots van 400 meter hoog is onbewoond. Deze rots bestaat uit kalksteen, diverse metalen en mineralen. Daarom is het de derde meest magnetische plek op aarde.
Hippies op Ibiza denken dat de rots een landingsplaats voor buitenaardse wezens is. Anderen denken dat de rots overblijfselen van Atlantis zijn. Of een voorbeeld voor de piramiden in Egypte.
Voor veel kunstenaars en spirituele mensen is het een belangrijk punt. Zij gebruiken de schitterende uitkijkpunten dan ook als inspiratieplek.

San Josep, Festival Club

Vanaf de kust ga je nu landinwaarts naar Sant Josep. Een schattig, typisch wit dorpje met 2500 inwoners. Als wij er zijn is er een zomersmarktje met allerlei ambachtelijke verkoopwaar. Ook is er live muziek. Op het plein. Gezellig.

Volg nu de borden Sluiz en je komt uit bij de Festival Club. In de vorm van een amfitheater bouwden twee Belgische broers hier in de jaren 70 een enorme openluchtclub. Na 2 jaar ging de club al failliet en kwam te koop te staan. Er werd echter nooit een koper gevonden. De eigenaar overleed en de gemeente besloot niets te doen met de club.
De natuur neemt de club nu tot zich. En de graffiti-artiesten ook. Zij maken er een bijzondere plek van.

Sant Antoni de Portmany

Rijd nu door naar Sant Antoni de Portmany aan de westkust. Dit voormalige vissersdorp is een toeristische enclave geworden. Het bestaat uit winkels, restaurants, de barstreet West End, hotels en appartementen.
Daartussen staat het ei van Columbus-beeld in de haven. En in het centrum staat de Esglesia de Sant Antoni, oorspronkelijk uit 1305.
Kenmerkend voor Sant Antoni is de aantrekkelijke wandelboulevard. Hieraan vind je ook Cafe del Mar, bekend van de gelijknamige CD’s. Maar het allermooiste aan Sant Antoni is de prachtige zonsondergang.

Check in bij hotel Abrat. Dit 3, bijna 4 sterren hotel heeft alles. Een heerlijk zwembad, rooftopbar, welness, fitness, een grote tuin met lichtbedden, het ligt aan de lange boulevard, goed buffet en een gezellige bar.

Punta Galera en Cala Salada

Op dag vier, dinsdag, raad ik een hike met HetIbiza aan vanuit Sant Antoni. Een wandeling van ongeveer 2,5 uur. Onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids kom je op het geheime strand van Punta Galera. Hier woont hippie Alex. Deze voormalige platenproducer heeft afstand gedaan van al zijn bezittingen en woont hier al 8 jaar. Je kunt bij hem op de koffie, en een fooi voor de koffie achterlaten. Via een geheim pad kom je uiteindelijk uit bij Cala Salada, een prachtig baaitje.
Hier neem je de boottaxi terug naar het aquarium van Cap Blanc. In een natuurlijke grot vangt met ieder jaar diverse vis om te showen wat er allemaal zwemt in deze zee. Na het seizoen worden de vissen ook weer vrijgelaten. Het is de perfecte manier om het ruige landschap van Ibiza te verkennen.

Zonsondergang

De avond ga je natuurlijk voor de zonsondergang die in San Antoni de allermooiste is. Dat kun je doen vanaf het dakterras van Hotel Abrat. Maar ook vanaf het strandje voor de deur. Wil je er een fijn muziekje bij, dan loop je iets verderop de boulevard bij Cafe del Mar, of Mambo dat er naast zit. En wil je de dure drankjes vermijden? Dan haal je iets lekkers bij de supermarkt en geniet je er van op de rotsen voor de cafés.

De woensdag vlieg je weer terug. Tot die tijd; lekker chillen aan het zwembad! Met een taxi ben je voor ongeveer € 30,00 in 25 minuten weer op het vliegveld.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer