Fotogenieke (instagrammable) plekjes van Kos

door Kim Linse

hier moet je zijn, voor mooie foto’s…

Kos stad

De haven. De vele opgravingen her en der door de stad. Het veertiende eeuwse, gratis te bezoeken, kasteel. Maar bovenal het Romeinse openluchttheater Odeon uit de 2de eeuw.

Asclepeion

Een oud ziekenhuis dat werd opgedragen aan Hippocrates die van geneeskunde een wetenschap maakte in de vierde eeuw voor Christus. Behalve geneeskundige hulp bood het Asclepion ook opvang aan iedereen die bescherming zocht. Voor foto’s met zuilen, oude trappen en alles wat nog meer bij een ruïne hoort.

Kastri eiland

Eilandje aan de zuidkant van Kos gelegen. Met het witte fotogenieke Agios Nikolaas kerkje. Mooi vanaf de kust, maar nog mooier vanaf het water.

Agios Stefani

Prachtig strand, naast Paradiso Beach, met ruïnes van de oud- christelijke basiliek Agios Stefanos. Ook mooi vast te leggen met op de achtergrond het Kastri eilandje.

Zonsondergang van Zia

Prachtig te zien vanaf de berg. Hier zijn ook de leukste ambachtelijke winkeltjes en een mooi Natural park

Kefalos

Boven het dorp vind je de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van de ridders. Het volksgeloof vermeldt dat dit kasteel vroeger werd bewoond door een draak. Nu is het een fantastisch archeologisch uitzkijkpunt.

Ook mooi

Natuurlijke bron bij Agios Fokas. Een stijle weg naar beneden en dan een overvol bad met helende kracht. Het pad ernaartoe is het mooist

Antimachia met de oudste werkende windmolen en de lekkerste koffie met koekjes.

Byzantijnse fort van het oude Pyli is een hele klim, maar je geniet er de mooiste uitzichten over Tingaki tot aan de Turkse kust

En tenslotte ook leuk: flamingo’s spotten bij het zoutmeer van Alikes.

Meer lezen van mij over andere Griekse eilanden? Kijk hier.
Wil je zelf een keer naar Kos? Wij boekten de reis met Tui. Geheel verzorgd.

You may also like

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer