Chasa Hubertus in Davos

door Kim Linse

In mijn blogs beschrijf ik, zo objectief mogelijk, de diverse bestemmingen en accommodaties die ik bezoek.
Dit keer betreft het appartement Chasa Hubertus in Davos welke ik  voor mijn broer ga verhuren.  
Om één en ander te beoordelen en klaar te maken voor verhuur reis ik af naar Davos.

Aanreizen Davos

En dat is eigenlijk de grootste uitdaging. De meest aantrekkelijke vluchten vanuit Nederland gaan naar Zurich. Vanaf het vliegveld is het nog 158 km, wat wil zeggen 1uur en 45 minuten rijden (met de trein 2 uur en 36 minuten). Een andere optie is vliegen op Innsbruck, Oostenrijk, hiervandaan is het 173 km (2 uur en 36 minuten) naar Davos. Niet bepaald een USP van Davos.

Congrescentrum en kuuroorden

Hoewel, door de besloten ligging in het dal van de rivier de Landquart, is Davos goed te beveiligen. Dat is dan weer één van de redenen waarom het Wereld Economisch Forum zijn jaarlijkse bijeenkomst in januari in Davos houdt. Het in 1969 gebouwde congrescentrum leent zich hier uitstekend voor. Ceo’s van grote bedrijven en internationale politici komen hier op af.
Naast het congrescentrum is Davos voor Nederlanders natuurlijk bekend om zijn (astma) kuuroorden. Davos is de hoogst gelegen stad van Europa (1560m)en door zijn hoogte ontbreekt het aan allergenen, lastige pollen, en huisstofmijt in de lucht.

Geliefd bij sporters

Schaatsers van over de hele wereld kwamen hierom ook trainen in Davos, voorheen was daar het Eisstadion, de snelste natuurijsbaan ter wereld. Nu staat daar de Vaillant Arena, thuisbasis van de plaatselijke ijshockeyvereniging HC Davos. Davos heeft veel leuke winkels, prachtige sportkleding, gezellige restaurants en mooie delicatessenwinkels met volop kaas en chocola! De mensen zou ik het liefst omschrijven als hoffelijk en gereserveerd. Davos voldoet daarmee aan de Zwitserse vooroordelen: elitair en moeilijk bereikbaar.

De Meierhof Residenz

Mijn neef Aleix (18) zit in Davos op het Stiftung Sport-Gymnasium. De school biedt een geweldige opleiding en sportontwikkeling voor (winter) sport talenten.  Als Nederlandse Alpine skiër woont hij zo dichtbij de Parsennbahn en de Schatzalp en heeft de 300km piste die Davos biedt daarmee binnen handbereik.
Aan hotel Meierhof (****), 300 meter van de Parsennbahn gelegen, ligt de Meierhof Residenz. Hierin bevindt zich het ruime appartement en de (connecting) hotelkamer.  Via de afgesloten parkeerkelder komen we bij de ingang, en die maakt al indruk. Overal warme vloerbedekkingen en alles zit net nieuw in de verf. Johnny, de conciërge, wijst me op de eenvoudige manier hoe gasten zichzelf binnen kunnen laten. Maar daar wil hij ook altijd bij assisteren. We lopen eerst naar de welness en het grote zwembad. Hier kun je heel goed ontspannen!

Een ruim appartement

Op de tweede etage bevindt zich het appartement. Alles is hier ruim, licht en comfortabel. Een woonkamer met bank, relax stoel en televisie. Een eetkamer met een kookpantry en een koffiehoek. Hiervandaan loop je door naar de slaapkamer. En die is ruim! En heeeeeeeeeel veel kastruimte, hoewel ik niet weet wat je daar nu precies mee moet als je op vakantie bent. Als ik dan een minpuntje zou noemen dan vind ik de badkamer vergeleken met de rest niet groot. Naast de badkamer kun je met een tussendeur de ‘hotelkamer’ betreden. Handig als je met meerdere gezinnen of stellen reist. Of als je toch niet gaat koken en de luxe van een hotelkamer wenst. Ook hier is een groot balkon, ik kijk naar buiten. Zo naar de bergen. Waar de toppen nu nog mooi groen zijn, fantaseer ik hoe mooi het zal zijn als hier sneeuw ligt.

Chasa Hubertus in Davos

Nu nog een naam voor het appartement en de hotelkamer, dat helpt voor de vindbaarheid.
Na overleg met Rodger komen we tot de naam Hubertus. De ‘sponsor’ van team Hubertus, het skiteam van Aleix.
Hubertus 1 voor het grote appartement, Hubertus 2 voor de connecting hotelkamer.
Hubertus was de opa van Victor die een geniaal broodrecept achterliet voor de bakkerijen van Segaar.
Het is een mooi logo, nietwaar?


Voor een verblijf in Chasa Hubertus kun je reserveren via Airbnb

You may also like

1 reacties

Lees dit leuke blog over Chasa Hubertus en Davos – Chasa Hubertus 26 maart 2021 - 11:23

[…] Indereiskoffer […]

Reageren

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.