Hoe het allemaal begon

door Kim Linse

Dat ik een enorme passie voor reizen heb, dat is je denk ik wel duidelijk als je al mijn reisblogs leest. Maar waar komt deze passie vandaan en hoe belandde ik vanuit Den Haag in Hotel Lunia in Oldeberkoop? Pak een kop thee of koffie (of iets anders lekkers) en ga er even rustig voor zitten…

Mijn roots

Ik ben op 30 oktober 1975 geboren in Den Haag. Mijn grote broer Rodger deed dat 6 jaar eerder. Op het moment dat ik dit blog start ben ik 43. 

Mijn moeder, Barthy geboren in Groningen (14/8/1946) had 2 broers, Heiko Possel (29/4/44) en Jacques Possel (14/12/50 ). Toen zij net als kleuterjuf aan het werk was ontmoette zij op vakantie in Mallorca mijn vader, John. Hij zei letterlijk: ‘met jou ga ik trouwen’. En na dit romantische aanzoek trouwden ze op 8/4/1969.

Mijn vader ging na een mislukte Hts-opleiding aan het werk bij het Vaderland, als sportverslaggever, en later via Voetbal International als hoofdredacteur van Sport International.

Een zorgeloze jeugd

Mijn zorgeloze jeugd bracht ik door in Moerwijk, Den Haag. Zowel mijn broer als ik deden Montessori-onderwijs, en besloten na het Vwo tot een, nu zo populair, tussenjaar. Uit deze HML-tijd zijn: Jessica, Twyla, Danielle, Daphne, Chantal en Saskia. Nog altijd zeer dierbare vriendinnen.


Mijn broer ging nooit meer de schoolbanken in en werd eerst sportjournalist, later zeer succesvol voetbalmakelaar. Hij trouwde met Meritxell uit Spanje en samen kregen zij Aleix, mijn ‘tantezegger’. Aleix woont in Davos en is succesvol skiër. Op de bruiloft van Rodger (het hield geen stand) leerde ik lievelingsnicht Randi kennen. Een van mijn Best Friends tegenwoordig.

Sport, studie en een onmogelijk verdriet

Mijn sport, handbal, daar begon ik mee op mijn 5de. Samen met Susanne. Op handbalvereniging Hellas ontstonden bijzondere vriendschappen met Herrie en Sas, Kaartje, Esther, Clare, Adnil en 2x Kim. Ik ging een jaar semiprofessioneel handballen in Spanje op mijn 18de, waar ik mijn lieve vriendin Suzana uit Joegoslavië ontmoette. Ik nam haar mee naar Den Haag en tot de dag van vandaag woont ze daar. Na dat jaartje ballen in Murcia (1994) deed ik een toeristisch management opleiding HBO in 2 jaar. Toen overleed m’n moeder. Ik was 21. Wat een onmogelijk verdriet.

Verhuizen naar Friesland

Met Marcel verhuisde ik naar Friesland, waar we Hotel Restaurant Lunia overnamen. Al snel werden dochters River (15/8/2005) en Diez (2/2/2010) geboren. Samen met Noosa (de boerderijkat) en Roxy (Basset Fauve) wonen wij in Hotel Lunia, te Oldeberkoop.

Het is dus op het moment van schrijven al 15 jaar geleden dat we Lunia overnamen. Via het hotel ontstonden nog meer bijzondere vriendschappen met Saskia, Karst en Frans, Hans en Lien. Ook hebben we hier tal van leuke medewerkers ontmoet. Met menigeen hebben we hard gewerkt en een gezellig borreltje gedronken.

In Friesland ging ik handballen bij de Griffioen in Wolvega, en later tennissen met een deel van deze meiden. Hier horen Hilde D, de zussen Hofstee (3x), Rianne en Larissa bij. 

Marketing, schrijven en reisbegeleiding

Na een marketing HBO studie van 2 jaar in Leeuwarden volgde ik ook nog de opleiding Romans aan de Schrijversacademie. Die marketing studie heb ik goed kunnen inzetten bij de ontwikkeling van Lunia. De Schrijversopleiding heb ik nog niets mee gedaan. De Roman, of in ieder geval 1/3 ervan zit in mijn computer en komt nooit af. Daarop heb ik besloten deze in blogs, tesamen met andere verhaaltjes over mijn leven te posten.
Daar komt nog bij dat ik afgelopen voorjaar de opleiding tot Reisbegeleider heb gedaan bij Ivor. Een heel interessante opleiding, waarin ik ook veel heb geleerd over hoe ik mijn eigen bedrijf nog beter in de markt kan zetten. Op het moment van schrijven tel ik nog 3 weken af voor mijn eerste reisklus. Wordt vervolgd….

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer