Hotel Lunia

Naast mijn werk als blogger en reisbegeleider, ben ik sinds 2004 eigenaar van Hotel Restaurant Lunia, een uniek hotel met modern gemak in een sfeervol monument uit 1851. Gelegen in het pitoreske Olderbekoop. 

Met onze persoonlijke service willen wij onze gasten laten genieten van onze gastvrijheid, de keuken en alle extra’s die Lunia te bieden heeft

De geschiedenis van Hotel Lunia

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1851. Het werd toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, griffier en later rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia Mulier. De villa kreeg na haar overlijden in 1854 haar naam. 

In 1895 werd Lunia gekocht door de heer Petrus Lambertus Willinge Prins. Tot eind jaren dertig heeft de familie Willinge Prins hier gewoond. Daarna werd het verhuurd aan o.a. de huisarts. Rond 1950 kocht de zuivelfabriek met directeur O. Zwart het pand en verhuurde de appartementen aan zijn medewerkers. Vanaf 1969 fungeerde Lunia als gezinsvervangend tehuis voor meisjes. In 1989 werd Lunia verbouwd tot Bridge-Hotel. 

Sinds december 2004 zijn wij, Kim Linse en Marcel Schwirz, de trotse eigenaren van Hotel Lunia.

Hotel Lunia: Ga erop uit & kom bijeen

Ontdek het mooie Friesland

In en rondom het hotel is er genoeg te beleven en voor ieder wat wils. Oldeberkoop ligt zeer centraal en is dus een prachtige uitvalsbasis om de noordelijke provinciën te bezoeken! Wil je een dagje winkelen of steden bezoeken? Groningen, Leeuwarden en Heerenveen zijn op respectievelijk, 50 minuten, 35 minuten en een kwartiertje rijden. Maar ook de Orchideeënhoeve, Oranjewoud met het Belvedere Museum, schilderachtig Beetsterzwaag, de Drentse hunebedden, de Friese meren zijn allemaal dichtbij.

Je bent meer dan welkom in Hotel Lunia!Toeristische informatie boek over Zuid-Oost friesland
Wist je trouwens dat ik de mooie plekjes van Zuid-Oost Friesland beschreven heb in een e-book? Je kunt het e-book hier gratis aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Indereiskoffer gaat ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kan je afmelden als je dat wilt. Lees meer